AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN  |  Rond de feestdagen hanteren wij aangepaste openingstijden

Voorkom woningbranden met essentiële preventiemaatregelen

Het aantal woningbranden in Nederland is aan het afnemen, maar we zien een verontrustende stijging van branden veroorzaakt door accu's van elektrische fietsen en andere elektronische apparaten. De brandweer en verzekeraars adviseren om hier extra aandacht aan te besteden en veilig op te laden.

Volgens recente cijfers is ongeveer 2% van alle woningbranden gerelateerd aan accu’s van elektrische fietsen, scooters en bromfietsen. Hoewel dit percentage relatief klein lijkt, is er wel een verdubbeling in vergelijking met vorig jaar.

Accu's en batterijen zijn verantwoordelijk voor een aanzienlijk aantal woningbranden. Dit betreft niet alleen de accu's van vervoermiddelen, maar ook die van gereedschap, speelgoed en verschillende elektronische apparaten zoals laptops, tablets en smartphones.

Woningbranden: oorzaken en preventiemaatregelen voor een veiliger thuis

Een groot aantal ernstige brandwondenongevallen vindt plaats in en om de woning. Het Verbond van Verzekeraars benadrukt daarom het belang van preventiemaatregelen en bewustwording. Door voorzichtig om te gaan met elektronica kun je het risico op brand aanzienlijk verminderen.

Vermijd woningbranden met deze effectieve preventietips

De brandweer merkt op dat de recente toename van branden vaak het gevolg is van onjuist opladen, het gebruiken van niet originele opladers en verlengsnoeren. Daarnaast zijn er ook nog andere redenen die branden kunnen veroorzaken. Met de groei van het aantal apparaten dat gebruikmaakt van accu's, neemt helaas ook het risico op brand toe. Het implementeren van preventiemaatregelen is cruciaal om woningbranden te voorkomen. We geven je graag wat tips voor het veiliger opladen van accu's.

Tips voor veiliger opladen van accu's

• Voorkom oververhitting: Opladers die te lang in het stopcontact blijven, kunnen de accu oververhitten en kortsluiting veroorzaken. Zorg ervoor dat je de oplader uit het stopcontact haalt zodra de accu vol is.
• Regelmatig opladen: Accu’s die lange tijd niet worden opgeladen, kunnen beschadigen. Ook als je de accu weinig gebruikt, laad hem dan minstens eens per drie maanden op om te voorkomen dat hij leegloopt en beschadigt.
• Gebruik originele opladers: Gebruik altijd de originele opladers en accu’s die bij je apparaat horen. Namaak-opladers kunnen de accu beschadigen en brandgevaarlijk zijn.
• Geen verlengsnoer: Gebruik nooit een verlengsnoer bij het opladen van accu’s, omdat dit ook brandgevaar kan opleveren.
• Blijf in de buurt: Het is verstandig om in de buurt te blijven tijdens het opladen. Je hoeft er niet constant bij te zitten, maar controleer regelmatig om te zien of alles goed gaat.

Neem de juiste stappen voor brandveiligheid en snelle schadeafhandeling bij Summa Adviesgroep

Als er toch brand uitbreekt, bel dan onmiddellijk 112. Probeer niet zelf de brand te blussen, omdat dit erg gevaarlijk kan zijn. Neem contact op met ons om de schade te melden. Laat hier je gegevens achter of neem contact op met een van onze adviseurs; wij staan klaar om je te helpen de schade zo snel en efficiënt mogelijk af te handelen.

Wat klanten over ons zeggen

Er wordt goed geluisterd naar de wensen en de mogelijkheden worden duidelijk toegelicht.
Familie Steeghs
2024
Mijn schade is goed en snel afgewerkt. Dit vind ik een belangrijke reden om jullie aan te bevelen.
Relatie uit Melderslo
2023
Je wordt er netjes te woord gestaan. En hebben ruim de tijd voor je om alles uit te leggen.
Relatie uit Weert
2022

Vraag een adviesgesprek aan

Je zit nergens aan vast. Wij horen gewoon graag wat er bij je speelt en waar we bij kunnen helpen. Hopelijk tot snel!

Neem contact met ons op
Foto 2Foto 1Foto 3

Of kom langs op één van onze locaties

Wist je dat we meerdere vestigingen hebben verspreid over Noord-Brabant en Limburg. Zo is er altijd een vestiging bij jou in de buurt. Bekijk waar onze vestigingen zitten