Stormschade? Dit is wat je moet doen

Onvoorspelbaar weer kan op elk moment toeslaan en stormschade veroorzaken. We willen ervoor zorgen dat je goed geïnformeerd bent en weet wat te doen in geval van stormachtig weer. Lees verder voor handige tips en advies om stormschade te voorkomen en wat te doen als er toch schade optreedt.

Stormschade voorkomen? Wij hebben tips!

Wordt er een storm voorspeld? Dan is het belangrijk om extra alert te zijn. De afgelopen jaren hebben we steeds vaker te maken gehad met heftige stormen. De dreiging van zware onweersbuien met hagel en zware windstoten kan op elk moment opduiken. Blijf binnen als dat mogelijk is en let op rondvliegende voorwerpen als je toch naar buiten moet. Als je met de auto onderweg bent, houd dan beide handen aan het stuur en vermijd het parkeren onder bomen.

Om stormschade aan je huis en tuin te voorkomen, zijn er enkele voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen:

  • Controleer of zonneschermen, trampolines en rolluiken goed zijn vastgemaakt.
  • Berg losliggende spullen veilig op.
  • Snoei overhangende takken in de tuin
  • Sluit ramen en deuren om te voorkomen dat harde wind en regen naar binnen komen.

Zonnepanelen en stormschade

Het is belangrijk dat je ons op de hoogte brengt van de aanwezigheid van zonnepanelen. Wij zorgen ervoor dat jouw zonnepanelen verzekerd zijn, ook bij stormschade. Uiteraard is het van belang dat jouw zonnepanelen geïnstalleerd zijn door een erkende installateur.

Wanneer spreken we over storm?

Verzekeraars spreken van een storm als windkracht 7 wordt bereikt, met windsnelheden van 50 kilometer per uur.

Stormschade veroorzaakt door buren

Niet alleen de spullen in en rondom jouw eigen huis kunnen schade veroorzaken. Ook bomen of tuinspullen van buren kunnen schade veroorzaken. Zorg ervoor dat je ook deze schades meldt bij je eigen inboedel- of opstalverzekering. Omdat storm overmacht is, hoef je je buren niet aansprakelijk te stellen.

Woning onbewoonbaar door stormschade

Is de stormschade dermate groot dat je (tijdelijk) niet meer kunt wonen in je huis? Dan zorgen we ervoor dat de schade wordt verhaald bij de verzekeraar en je een schadevergoeding krijgt. Hierbij zitten ook de kosten voor verblijf en overnachting elders. Neem direct telefonisch contact met ons op als er sprake is van grote schade.

Stormschade opgetreden? Dit is wat je moet doen.

Als er toch stormschade optreedt, is het belangrijk om snel en efficiënt te handelen. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen:

  1. Maak voldoende foto’s en video’s van de stormschade om een duidelijk beeld te krijgen.
  2. Vraag offertes op voor de reparatie of vervanging van beschadigde items. TIP: Doe dit voordat je zelf een schade repareert. Een verzekeraar keert namelijk een minder hoge schadevergoeding uit als je de herstelwerkzaamheden zelf doet.
  3. Als er noodzakelijke kosten zijn om verdere schade te voorkomen, zoals tijdelijke reparaties, kun je deze maken zonder overleg met ons. Dit worden bereddingskosten genoemd.
  4. Bij schadebedragen boven de € 5.000 is het raadzaam om telefonisch contact met ons op te nemen voor verdere ondersteuning en afhandeling.

Stormschade melden bij Summa Adviesgroep

We begrijpen dat stormschade erg vervelend is en stress kan veroorzaken. Aarzel niet om contact met ons op te nemen via telefoon of e-mail. Ons team staat klaar om je te helpen en je vragen te beantwoorden, ongeacht het moment van het jaar en het tijdstip van de dag.

Stormschade

Vraag een adviesgesprek aan

Wij horen graag wat er bij je speelt en waar we bij kunnen helpen. Hopelijk tot snel!